expositie:

Een herinnering aan de Noordzeestranden van Terschelling

José brengt met potlood, aquarel en olieverf het weidse landschap van zee en strand in beeld.
Een herinnering aan Terschelling: de schoonheid en de troost die de natuur in al zijn facetten kan geven - een lichtpunt aan de horizon.

“Met mijn voeten in het zand zit ik te tekenen; de zee ruist, de wind waait langs mij heen, en terwijl ik beschutting zoek achter een duin, probeer ik het wezen van het landschap in een paar lijnen op papier te pakken.

“Thuis neem ik de foto’s, kies er een paar uit en ga met olieverf en aquarel zoeken naar het beeld dat de herinnering het beste weergeeft.

“Een schilderij is nooit het einde, iedere keer weer moet je opnieuw beginnen, het is een zoeken in stijlen. Het is zoals het leven: al schilderend probeer je orde te scheppen in de chaos van alledag - je weet niet waar je uitkomt”

Niet alleen schilderen, ook muziek is haar passie - zij speelt piano en accordeon. Met dit laatste instrument is zij de muzikale poot van het trio Valse Hoop, dat incidenteel optreedt met Nederlandse levensliederen uit de vorige eeuw (o.m. van Koos Speenhof).

Voor haar beeldend werk haalt José verder haar inspiratie uit haar omgeving: de Sinttunnisse Staatsbossen; beestjes (vogels, vlinders), skeletjes die ze vindt in de tuin - symbolen van vergankelijkheid, van leven en dood. Dit en nog ander werk is tijdens de Kunsttiendaagse te zien in: Atelier ‘KunstBlik’