Atelier KunstBlik:
 
In het  voormalige varkenshuis van een woonboerderij aan de rand van Sint-Anthonis met zicht op het vrije veld, heeft José samen met haar partner Harry een atelier ingericht. Bedoeling : aan kunstenaars van allerlei disciplines ruimte en tijd bieden om elkaar te ontmoeten en samen te werken.
 
Sinds ruim een halfjaar is er schilderswerkgroep actief. Bij gelegenheid van het 10-jarig jubileum van de plaatselijke Kunstkring, waarvan José deel uitmaakt, treedt deze groep naar buiten met een expositie van hun werk. Thema is: 'De Molenbeek', expositie 17 - 26 april.
Een weinig bekend stuk natuur in Sint-Tunnis - zoals het dorp in de volksmond bekend staat - is te vinden tussen Dokter Verbeecklaan en Zandkant. Het wordt gevormd door de gevarieerde begroeiïng van de oevers van de Oploosche Molenbeek, die daar meandert. Het moeilijk toegankelijke en (daardoor) weinig betreden gebied is door de groep fotografisch in beeld gebracht. Van deze foto's zijn er een aantal op diverse manieren en met gevarieerde technieken verwerkt.
Tijdens de Kunst-10-Daagse worden deze werken getoond. Tevens is er dan open atelier, is er een bescheiden expositie van overig werk van José, en staan in de tuin een paar werken van Gonda van der Zwaag opgesteld.
 
19 april 2009 : veelomvattende happening in 'KunstBlik' :
- Frank Bekkers (Adriaen Willemsz) , gedichten
- Bram van der Wurff, vertellingen
- muziekgroep Triviaal (accordeon, gitaar, bas) speelt tango enzo
- trio Valse Hoop brengt Nederlandse levensliederen
- Michel Rozijn presenteert gelegenheidsgedichten